Sider

tirsdag 14. september 2010

w) Scones




//google.no


Ordet scone kommer fra det midt-nederlanske ordet schoonbrood. Scones er et lite britisk brød som minner om et rundstykke eller en bolle. Den store forskjellen på scones og annen type rundstykker er at i scones bruker man ikke gjær, men bakepulver som hevingsmiddel. Middagcscones må deles i fire deler av et kryss på midten før man steker den. Den må også prikkes med gaffel for at det bikke skal dannes bobler i sconesen. Den opprinnelige sconesen var rund og på størrelse med en liten tallerken. Nå selges de vanligvis i den runde formen. Det finnes mange varianter av scones, som den amerikanske sconesen som er litt tykkere, tørre og søte, selges på bakerier med fyll av forskjellig syltetøy. Gresskarsconesen er en velkjent variant i Australia og New Zealand. I hjemlandet til sconesen, Skottland, er det vanlig å servere den som dessert med kaffe eller te. 

Klem Caramel ChewChew

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar